BallonvarenBallonvaren vindt circa twee uur voor zonsondergang plaats. Dit houdt verband met het uitdoven van de thermiek en het gaan liggen van de wind. Om een idee te geven hoe laat er gevaren kan worden, geven we een indicatie. Dit zijn richttijden; op de dag van uw ballonvaart geven wij u de definitieve tijd waarop u wordt verwacht.

Periode  Aanvang voorbereiding 
 maart  16.30 – 17.00 uur
 april  18.00 – 18.30 uur
 mei  19.00 – 19.30 uur
 juni  20.00 – 20.30 uur
 juli  19.30 – 20.00 uur
 augustus  18.30 – 19.00 uur
 september  17.30 – 18.00 uur
 oktober  16.30 – 17.00 uur

Hoe lang duurt een ballonvaart?

Vanaf het moment van verzamelen totdat u weer terug bent op het opstijgterrein zijn we zo'n vier uur verder. Daarvan zit u ruim een uur in de mand.

 

Zijn de passagiers verzekerd?

Voor alle passagiers die meevaren is door ons een speciale passagiersverzekering afgesloten. U hoeft zelf geen aparte verzekering af te sluiten.

 

Is het ballonvaren veilig?  

Ballonvaren is één van de veiligste vormen van luchtvaart. Bij iedere beslissing van de piloot staat uw veiligheid voorop. Risico's worden nooit genomen.

 

Heb je last van hoogtevrees?

Het bijzondere van een ballonvaart is dat je geen last hebt van hoogtevrees. Je maakt geen contact met de grond en als gevolg daarvan heb je ook geen hoogtevrees.

 

Is het koud in een ballon?

Omdat je geen wind voelt, je gaat even snel als de wind, is het ook niet koud in een ballon. Bovendien heb je de stralingswarmte van de brander boven je.

 

Mogen kinderen ook meevaren in een ballon?

Als de kinderen boven de rand van de mand kunnen uitkijken, mogen ze uiteraard ook mee in de ballon. Ook voor hen is het ook een onvergetelijk avontuur.